Осем партии и кандидати обжалват резултатите от изборите в Дупница

DenNews.bg
04.11.2015
размер на текста:

Осем партии и кандидати обжалват резултатите от изборите в община Дупница. Жалбите са от АБВ, БДЦ, ОДБ, БСП, Партия на Зелените, Народен съюз, Иван Танев и Нели Георгиева и касаят избора на общински съветници и кметове на кметства. Жалбите са подадени до Общинската избирателна комисия-Дупница, а от там са препратени по компетенция до Административен съд-Кюстендил.
В жалбата на АБВ се иска повторно преброяване на бюлетините заради неправилно отчетени преференции в избора за общински съветници. Жалбата се отнася за седем секции.

От БДЦ искат преброяване на бюлетините за общински съветници. Според тях подадени гласове не съответстват на установените в протокола.

БСП искат касиране на изборите за общински съветници. Мотивът отново е грешки в протоколите, а в жалбата са приложени копия от над 30 протокола от секционни комисии. Сочи се и пример със секция, в която има 50 гласа за БСП, но преференциите за кандидатите на партията са 55 преференции.

От ОДБ Съюз на десните сили, чиито кандидат за кмет бе Костадин Костадинов, също обжалват резултатите от изборите за общински съветници. В жалбата се твърди, че невалидни преференции са приети за валидни и обратно, в зависимост от това за коя кандидатска листа се отнася.

Жалба е весена и от независимия кандидат за общински съветник Иван Танев, който не успя да влезе в новия Общински съвет само заради два гласа.

От Народен съюз на Вергил Кацов, новоизбран общински съветник, искат повторно преброяване на бюлетините в пет секции. В жалбата се твърди, че са допуснати нарушения при преброяването и отразяването на бюлетините за общински съветници.

Изборът на кмет в село Червен брег с мотив за неправилно попълнени протоколи се оспорва от кандидат-кмета Нели Георгиева, която остана трета.

От Партия на Зелените с лидер Йонко Гергов, новоизбран общински съветник, оспорват резултата от изборите в с. Пиперево. Там на първи тур бе избрана Утеха Маноилова от ГЕРБ. Съмненията на Партия на Зелените са, че в Пиперево е трябвало да се проведе балотаж между Маноилова и техния кандидат.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети