Бежанците клатят стола на Меркел, доверието към нея се срива

DenNews.bg
30.11.2015
размер на текста:

 Доверието към Ангела Меркел се срива, като всеки втори германски гражданин не желае тя да бъде канцлер. 48% от запитаните в последното проучване на социологическия институт "Емнид" са заявили, че няма да подкрепят Меркел, ако тя се кандидатира отново през 2017 година, съобщи БНР.
Сривът за подкрепата на Ангела Меркел е драстичен. Само 44% от германците смятат, че тя трябва да се кандидатира отново.
Подкрепа Меркел има предимно сред жените – 46%, и в Източна Германия – 55% от запитаните си я представят канцлер с четвърти мандат.
Силна подкрепа все още канцлерът има в собствената си партия въпреки противоречията вътре в нея по отношение на бежанската политика. 87% от християндемократите ще подкрепят четвърти мандат на Меркел, само 12 на сто са против.
По отношение на бежанската политика Меркел губи подкрепа и сред населението. 47 процента от сънародниците й не са съгласни с нея, само 40% я подкрепят.
52% от германците са притеснени за бъдещето на страната заради наплива от бежанци. 48 на сто смятат, че притокът от хора от Близкия изток ще се отрази на страната им негативно.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети