Цацаров с нови искания за сваляне на имунитета на Сидеров

DenNews.bg
30.11.2015
размер на текста:

 Главният прокурор Сотир Цацаров внесе нови две искания в парламента за снемане на имунитета на Волен Сидеров за извършени престъпления през 2011 г. и 2013 г.
Исканията са във връзка с две досъдебни производства на Софийска градска прокуратура.
Първото - през 2011 г. в град Батак на площад „Освобождение" по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, Сидеров е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.
Второто - през 2013 година в София, до сградата на Народното събрание, около 12.00 часа възникнал конфликт между Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ. Сидеров отправил обиди и заплахи по отношение на журналиста, хванал ръцете му и бутал микрофона му, настоявал за извинение за думи на собственика на телевизия СКАТ. Събраните доказателства сочат, че е налице хулиганство, извършено с особена дързост и нанасяне на телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му.
Предстои Народното събрание да прецени дали да даде разрешение за провеждане на наказателно преследване за извършените от народния представител престъпления от общ характер. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети