Нови избори в Дяково: Съдът обяви избора на Росица Илиева за недействителен

DenNews.bg
26.11.2015
размер на текста:

 Изборът на Росица Илиева от БДЦ за кмет на дупнишкото село Дяково е недействителен. Това е решението на Административен съд-Кюстендил по делото за касиране на изборите в Дяково, което бе заведено по жалба на кандидата за кмет от ГЕРБ Здравка Тонева.
В 7-дневен срок решението на Административен съд-Кюстендил може да бъде обжалвано пред Върховен административен съд, но ако бъде потвърдено трябва да бъдат организирани и проведени нови избори в Дяково.
Мотивът за решението на съдия Галина Стойчева е, че в изборите вота си са дали двама членове на секционна избирателна комисия, които са нямали право на глас, тъй като нямали адресна регистрация в Дяково.
Иначе при повторното броене е установено, че няма грешно отразяване на гласовете за Илиева и Тонева. При общо 274 избиратели в Дяково от правото си на глас са се възползвали 205 души. 101 са действителните бюлетини за кандидата на БДЦ, а за кандидата на ГЕРБ те са 100 за Тонева.
В следващите дни се очаква съдебното решение по делото за касиране на изборите в Блатино, където разликата между спечелилия и останали на второ място-Димитър Дудин и Ботьо Дончев, също бе 1 глас. Повторното преброяване установи различен брой от отразените от СИК гласове.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети