Ученик от Бобов дол си заслужи присъда с поведение на мутра, искал пари за да не бие

DenNews.bg
25.11.2015
размер на текста:

 Непълнолетен ученик от Бобов дол си издейства присъда, след като на два пъти, в условията на продължавано престъпление, искал пари от момче, за да не бъде пребито. А при третия случай се стигнало до побой и пребъркване на жертвата, в която обаче подсъдимият не намерил пари.
В.А.М. призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд-Дупница.
Подсъдимия заплашил жертвата си на два пъти, на 29 октомври миналата година на центъра на Бобов дол той поискал пет лева от К.П.Г. срещу заплахата за побой. На 30 декември ученикът отново поискал пари от същото момче, като този път поискал 50 лв., а заплахата му била подсилена с ваденето на джобен нож, който рекетьорът опрял в корема на жертвата си. Третият случай е от 10 февруари тази година. Тогава В.А.М. пребил К.П.Г., нанасяйки му удари с юмруци по главата и корема, пребъркал джобовете му, но не намерил пари. Жертвата е спасена с появата на свидетел, който се намесил.
Наложената от съда присъда на непълнолетният престъпник е пробация. Тя предвижда задължителна регистрация по настоящ адрес, подписване и срещи с пробационен служител два пъти седмично за срок от шест месеца. Освен това на В.А.М. се налага и наказание обществено порицание, като оповестяването му ще бъде извършено чрез залепване на видно място в община Бобов дол.
Решението на Дупнишкия съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети