Шофьор ще съди АПИ за инцидент с крава, изскочила на магистралата между Дупница и Благоевград

DenNews.bg
23.11.2015
размер на текста:

Пострадалият пита защо се бързаше с откриването, като в продължение на километри са липсвали ограждения.

 Шофьорът, който претърпя тежък инцидент и се отърва по чудо, след като колата му се удари в излязла на магистрала „Струма” между Дупница и Благоевград крава, ще съди Агенция Пътна инфраструктура.
Катастрофата стана в ранните часове на 7 ноември, докато Борис Коджабашев пътувал в посока Благоевград-София.
Пред Нова телевизия шофьорът обясни, че в участъка на инцидента е имало мъгла и той намалил скоростта, след което видял на 30-има метри пред автомобила си крава. Шофьорът не е имал шанс да избегне удара с животното.
Според АПИ за инцидента са виновни недобросъвестни граждани, които се откраднали част от мантинелата. Същото обясни и регионалният министър Лиляна Павлова, като тя посочи, че освен врата, част от огражденията, са били откраднати и три електрически стълба.
„В деня на инцидента не липсваше само врата, а в продължение на километри нямаше никакви заграждания”, обяснява шофьорът, който ще заведе иск срещу пътната агенция.
Днес на мястото на катастрофата вече има заграждения, но пък вратата е отворена, а мантинелата е така скосена, че животно отново може да излезе на магистралата спокойно.
„Защо толкова много се бързаше с откриването на Лот 2, като не всичко бе завършено. Не трябваше ли да се изчака напълно завършване на всички съоръжения и магистралата да бъде пусната за движение след това?”, пита Коджабашев пред Нова тв.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети