Разследват убийството на българка в Испания

DenNews.bg
18.11.2015
размер на текста:

 Испанските власти разследват убийството на 32-годишна българка, намерена мъртва в дома й в мадридския квартал „Карабанчел“ на 14 ноември. Сигнал, че жена е жертва на домашно насилие е подаден от съседи, те обяснили, че от апартамента се чуват крясъци и викове. На място са пристигнали полиция и спешна помощ, но Светослава Е. вече е била мъртва.
Жената има множество лицеви травми, била е наръгана три пъти.
Полицията е задържала предполагаемия извършител на убийството – 34 годишен мъж, който се намирал в жилището. Това е приятелят на Светослава Алберто. Двамата живеели заедно от една година. Според полицейски източници, той е испанец, има предишни обвинения за домашно насилие и е бивш приятел на жертвата. „Екип на полицията установи, че той е убиецът“, съобщи за „Нова дума“-вестникът на българите в Испания, бащата на жертвата Николай, цитиран от БЛИЦ.
Смъртта на момичето е настъпила в 10 ч. сутринта в събота, а сигнал за случилото се е подаден в полицията в 19 ч. същия ден. Родителите са уведомени в 2 ч. през нощта, когато са повикани да разпознаят тялото.
Разследването на случая продължава.
Съседите от квартал "Карабанчел", където е станало убийството, са организирали в неделя манифестация в памет на българката, която е поредната жертва на домашно насилие в Испания.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети