Българка е в тежко състояние след заливане с киселина в Индия

DenNews.bg
13.11.2015
размер на текста:

 Българка е в тежко състояние, след като е била залята с киселина в град Варанаси в северния индийски щат Утар Прадеш, съобщи местната полиция, цитирана от ТАСС и БТА.
Пострадалата е Дария Юриева, родена през 1992 г. във Варна, живяла е от близо три месеца във Варанаси. Тя е настанена в болница.
По-рано днес индийската полиция съобщи, че става дума за туристка от Русия, напомня ТАСС.
Полицията уточни впоследствие, че младата жена има български паспорт, без да съобщи дали притежава и руско гражданство. Пристигнала е от Русия. Органите на реда са установили връзка с родителите й, които също живеят в Русия.
Задържан е мъж, заподозрян в нападението срещу Дария. По предварителни данни, той е роднина на хазяина й - собственикът на апартамента, където е живяла. "Проучваме версията, че става дума за нападение със сексуални подбуди", информира полицията.
Припомняме ви, че преди 7 години българката Костадинка Кунева бе залята със сярна киселина в Атина. Тя бе с тежки изгаряния по лицето, главата, ръцете и гърба и опасност да загуби зрението си.
Кунева бе секретар на Атинския съюз на чистачите и домашните помощници. Предполага се, че тя бе наказана за сериозната си синдикална дейност. Жената претърпя над 15 операции, за да може да покаже лицето си пред света.
Впоследствие бе избрана и за евродепутат, представящ Гърция. Източник: dnes.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети