Шефът на мините е новият председател на Общински съвет-Бобов дол

DenNews.bg
11.11.2015
размер на текста:

 Шефът на мините Красимир Чаврагански бе избран за председател на Общински съвет-Бобов дол. Той получи подкрепата на 9 от съветниците на първото заседание на местния парламент вчера.
За председател на ОбС бе предложена и Мая Спасова, която бе кандидат за кмет на общината от ГЕРБ, но тя събра три гласа, колкото е и групата на ГЕРБ в ОбС.
Първото заседание на местния парламент бе открито от областния управител Виктор Янев.
„Вие получихте най-ценната награда – вота на избирателите. Вярвам, че ще работите обединени за благоденствието на хората и ще взимате консенсусни решения. Спазвайте принципа на местното самоуправление - да повишавате качеството на живот на жителите в общината”, се обърна Янев към съветниците. Председателят на Общинската избирателна комисия – Бобов дол Станислав Тенев обяви решенията на комисията от изборните дни и връчи удостоверенията и клетвените листове на кметовете и общински съветници. По-късно дванадесет от новоизбраните общински съветници, заедно с кмета на община Бобов дол Елза Величкова и кметове на кметства положиха клетва. От заседанието по здравословни причини отсъстваше Ангел Дивячки от БДЦ.
Заседанието продължи да води най-възрастния общински съветник д-р Катя Георгиева-Цветанова. Тя призова останалите членове на ОбС да работят заедно за благото на гражданите в Бобов дол.
Досегашният кмет на община Бобов дол Кирил Станчев предаде на новоизбраният градоначалник Елза Величкова символите на местното самоуправление и й пожела успешен мандат. Това си пожела и най-младия общински съветник в ОбС – Бобов дол 23-годишната Десислава Александрова, която увери, че водещият мотив в работата й е стремежът да се създадат благоприятни условия, които да върнат младите хора и инвестициите в града.
Кандидат-кметът от БСП Йорданка Каленичкова се отказа от мястото си в Общински съвет. Така съветник през следващите 4 г. ще бъде Йорданка Рангелова, която е сестра на бившият общински съветник от БСП Рангел Рангелов.

Ето кои са новите общински съветници в Бобов дол:

БДЦ
Красимир Чаврагански
Илиян Ерменчов Илиев
Юлиан Василев Йорданов
Антоанета Горанова Плачкова
Константин Тянков Динев
Денислав Викторов Димитров
Ангел Дивячко

БСП
Йорданка Рангелова
Елеонора Христова
Катя Илиева Георгиева-Цветанова

ГЕРБ
Мая Спасова
д-р Борис Дашков
Десислава Александрова

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети