Адвокат Калин Везенков бе избран за председател на ОбС-Кочериново

DenNews.bg
10.11.2015
размер на текста:

 Адвокат Калин Везенков бе избран за председател на новия Общински съвет в Кочериново. За него гласуваха деветима от 11-членния местен парламент. Везенков бе от листата, подкрепила за втори мандат кмета Иван Минков, която се яви с регистрацията на партия Движение Напред България. Листата бе съставена от съмишленици на Минков, включително и такива, които в предходния мандат бяха съветници и членове на ГЕРБ.
Както е известно, на изборите през 2011 г. Минков се яви като независим кандидат с подкрепата на ГЕРБ, но в последствие се стигна до вътрешна борба и местният лидер на партията Румен Янакиев се кандидатира за кметските избори. Той остана на трето място от четирима кандидати, а до балотажа стигнаха двама независими кандидати – Минков и Йордан Татарски.


Сега ГЕРБ и листата, подкрепяща Минков е с изравнени сили в Общински съвет – по три мандата.
Вчерашното гласуване за новият председател на ОбС, макар че бе с таен вот, показа, че надмощие най-вероятно в бъдеще ще има листата на Минков, макар че, местният парламент в Кочериново обичайно работи спокойно, без скандали и с мнозинство, без значение от партийните пристрастия.
Тържествената сесия в Кочериново вчера бе открита от областния управител на Кюстендил Виктор Янев. Решенията на Общинската избирателна комисия-Кочериново от изборните дни - 25 октомври и 1 ноември представи зам.-председателя Мария Здравкова, която връчи удостоверенията на управляващите. Първи документа получи кметът Иван Минков, а след това и 11-те общински съветници. Присъстващите граждани на сесията подкрепиха с аплодисменти новоизбраните кметовете на Бураново, Мурсалево, Пороминово, Бараково и Стоб.
Да ръководи тържествената сесия продължи най-възрастният общински съветник Георги Бучински, след което мястото си зае новоизбраният председател Калин Везенков.
Отец Румен отслужи молебен за здраве и благополучие, като посъветва управляващите да работят мъдро и в името на хората.
Ето новите общински съветници в Кочериново:
Движение Напред България- Калин Везенков, Георги Ценев, който в предходния мандат бе общински съветник от ГЕРБ и Николай Гълъбов, земеделски производител.

Реформаторски блок – бившият заместник кмет от мандата на Катин и досегашен общински съветник Райчо Калайджийски и преподавателят Даниела Миланова.

БСП има само един общински съветник в лицето на досегашния съветник и бивш ОбС-шеф Василка Вонидова.

ГЕРБ – местният лидер, който бе кандидат за кмет на общината Румен Янакиев, Бождидар Йосифов, който бе лидер на ДПС, след това началник на земеделската служба в Кочеринова, а сега работи в Областната служба по земеделие и Ивайло Илиев.


Местна коалиция „Нова алтернатива за Кочериново- ПП Обединена социалдемокрация и ПП Нова алтернатива” – Георги Бучински, който преди години беше общински съветник и Слави Христов, занимава се с озеленяване.

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети