БСП с кмет в Бобошево, но в опозиция в ОбС: Даниела Стоянова от ГЕРБ е новият председател на местния парламент

DenNews.bg
10.11.2015
размер на текста:

 Даниела Стоянова от ГЕРБ е председателят на Общински съвет-Бобошево, решиха на първото си заседание вчера новоизбраните съветници. Кандидатурата й бе подкрепана от седем от общо 11-те общински съветници.
Както е известно, кандидат-кметът на ГЕРБ Гергана Виделова не достигна до балотажа, където на втори тур пореден мандат спечели досегашният кмет от БСП Крум Маринов. Само 33 гласа е разликата на балотажа между Маринов и кандидат-кмета Стефан Тачев от Реформаторски блок.
Интересно е разпределението на силите в ОбС-Бобошево. БСП, която ще държат властта в общината чрез кмета, има четирима съветници. Групата на ГЕРБ, спечелила председателското място в ОбС, има трима съветници, а Реформаторски блок и Атака имат по двама представители в местния парламент.
От гласуването вчера, макар и с таен вот, става ясно, че БСП ще бъде в опозиция в Общински съвет.


Иначе първото заседание на местния парламент вчера бе открито от областния управител на Кюстендил Виктор Янев. На тържествената сесия клетва положиха новоизбраният кмет на община Бобошево Крум Маринов, кметовете на кметства и общинските съветници. Председателя на Общинската избирателна комисия адвокат Емил Атанасов връчи удостоверенията на съветниците, кметът Маринов и кметовете на кметствата Усойка –Васил Соколов, Блажиево –Пламен и Слатино – Сашка Димитрова.
Две промени в състава на групата на БСП – на мястото на новоизбрания кмет Крум Маринов влиза Лиляна Плачийска, а с решение от вчера от участие в ОбС се отказва Асен Волев, който е служител в общинска администрация. На негово място влиза Кънчо Ценов.

Ето кои са новите съветници:

Реформаторски блок - Стефан Тачев, който бе кандидат за кмет на общината и Анелия Дюлгерова-Ангелова.

Атака - Райчо Цветин, който бе кандидат за кмет на общината и Албена Тонева

БСП-Лиляна Плачийска, Иван Маринов, Албена Пеянска и Кънчо Ценов.

ГЕРБ- Гергана Виделова, която бе кандидат за кмет на общината, Василка Граховска и новоизбраният председател на ОбС Даниела Стоянова.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети