Адската катастрофа на „Витиня” е заради несъобразена скорост

DenNews.bg
09.10.2015
размер на текста:

 Несъобразена с пътните условия скорост е най-вероятната причина за верижната катастрофа с над 50 автомобила, която отне живота на трима души, на тунела „Витиня” на магистрала „Хемус” вчера.
Това каза началникът на отдел "Пътна полиция"комисар Бойко Рановски.
„След като става едно пътнотранспортно произшествие на изхода на тунел „Витиня", останалите превозни средства, движещи се зад тези автомобили, не успяват да спрат и се случва това, което видяхме всички", посочи началникът на отдел „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски пред БНТ.
По думите му, този тунел е с дължина 1100 метра, което го прави най-дългия в България.
„Тунелът не е с прав участък, а има две криви - лява и дясна. В самия тунел има и спускане. Движението в него с несъобразена скорост крие много рисковe, дори и да няма други превозни средства", коментира още той.
На въпрос дали е вярно твърдението, че в участъка на катастрофата е имало разлято масло или нафта, той отговори: „Аз бях на мястото след инцидента и там действително имаше разлети множество течности, но това е от всички катастрофирали автомобили. Дали преди катастрофата е имала разлята течност, предстои да го доказват колегите, които водят разследването".
Комисар Рановски отбеляза също, че в района на тунела няма видеокамери, чиито видеозаписи могат да бъдат използвани за установяване на причините за инцидента.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети