US герой, обезвредил терорист, е ранен при сбиване в Калифорния

DenNews.bg
09.10.2015
размер на текста:

 Американски войник, един от тримата американци, предотвратили терористична атака на ислямист във влак от Амстердам до Париж през август, е сериозно ранен при сбиване пред бар в Калифорния. 23-годишният Спенсър Стоун е намушкан с нож няколко пъти в горната част на тялото и е настанен в болница. Двамата нападатели избягали с кола. Засега никой не е арестуван.
Според властите случаят не е свързан с тероризъм и няма нищо общо с инцидента във Франция.
Заради проявения героизъм във влака във Франция, Стоун и приятелите му Алек Скарлатос и Антъни Садлър бяха наградени от френския президент Франсоа Оланд с ордена на Почетния легион - най-висшето държавно отличие на Франция.
Нападателят от марокански произход рани трима души във влака на 21-ви август, двама от които бяха в критично състояние. Известният френски актьор Жан-Юг Англад пострада при стрелбата, но без опасност за живота.
Американските военнослужещи обезоръжили нападателя, след като го чули как зарежда оръжието си в тоалетната. Оказало се, че той разполагал с автомат "Калашников" и автоматичен пистолет. Двамата морски пехотинци и техния спътник били в цивилно облекло и обезвредили мъжа,след като той стрелял по единия от тях с автоматичен пистолет. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети