Съдът решава остава ли в ареста шофьорът, убил 3-годишно дете

DenNews.bg
06.10.2015
размер на текста:

 Днес съдът ще реши дали пияният шофьор, убил 3-годишно дете, ще остане в ареста. Мярката ще бъде гледана в Окръжн съд-Сливен.
В неделя около 19.30 ч. в кв. „Речица“ в града, при управление на лек автомобил „Фиат” в пияно състояние, 25-годишен мъж предизвика пътно транспортно произшествие, при което загина 3-годишно дете. След инцидента шофьорът избяга от местопроизшествието, но скоро след това беше задържан от полицията.
В хода на разследването бе установено, че водачът на автомобила не притежава право да управлява моторно превозно средство и е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си 0,64 промила. Разпитани са 10 свидетели, назначени са съдебно-автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.
Междувременно стана известно, че мъжът вече е осъждан, че е управлявал автомобил без свидетелство за правоуправление и му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от три месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от три години. Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на това осъждане.
Шофьорът е привлечен като обвиняем и е задържан до 72 часа от Окръжна прокуратура-Сливен. Предстои Окръжният съд да се произнесе по искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети