Дупничани станаха шампион на България по шахмат

DenNews.bg
05.10.2015
размер на текста:

Страхотен успех постигнаха състезателите на дупнишкия шахматен клуб „Капабланка” на турнирите за Националната индивидуална купа по блиц и Националната индивидуална купа по ускорен шах „Рила 2015“. Дупничани станаха отборни шампиони на България по ускорен шах и по бърз шах.
За Капабланка играха Петър Савов, Светломир Стоянов, Владимир Дяков, Сашко Пешев и Стефи Бедникова. На второ място по ускорен шах се класира благоевградският клуб Виктори, а трети остана клуб „Юри Бендерев” от Перник. На блица втората позиция отново бе за „Виктори”, а третата зае клуб „Развитие”-Кюстендил.
Дупничанката Стефи Бедникова потвърди, че се намира в страхотна форма и след завоюваните златен медал на блиц и бронзов на ускорен шах от Държавното индивидуално първенство в Албена, спечели и индивидуалните купи при жените и на блиц и на ускорен шах.

Втора се нареди Десислава Андонова от Варна, а трета е Виктория Цекова от „Виктори”. В класирането в ускорения шах второто място зае Виктория Цекова, а третото остана за Цветелина Спасова от „ИВИС плюс”- София. При мъжете, в турнира на блиц сребърен медал спечели кюстендилецът Велислав Куков, който се състезава за дупнишкия клуб Марек Юнион Ивкони”. Третата позиция зае представителят на домакините от Капабланка - Петър Савов.
В състезанието по блиц участие взеха 44 шахматисти, а 35-има се пуснаха в ускорения шах. Голяма част от водещите български шахматисти обаче предпочетоха, да участват на турнир в Пловдив с награден фонд четири пъти по-голям от този в Дупница, който възлизаше на 2000 лева. Турнирите в Дупница бяха със статут на Държавни отборни първенства по ускорен шах и блиц, което се осъществи за първи път у нас.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети