DenNews.bg ви пита: Трябва ли да бъде свален имунитетът на Волен Сидеров

DenNews.bg
29.10.2015
размер на текста:

 DenNews.bg ви пита: Трябва ли да бъде свален имунитетът на Волен Сидеров, а може да се включите в анкетата ни в секцията КОМЕНТАРИ. Анкетата е разположена в дясната част. (Вижте ТУК)

Лидерът на Атака и народен представител Волен Сидеров на три пъти в рамките на седмици заформи поредица скандали с хулигански елементи.
На 11 срещу 12 октомври Волен Сидеров и колегата му от парламентарната група на Атака Десислав Чуколов предизвикаха скандал пред магазинче в центъра на столицата. Сидеров твърдеше, че в клек-шопа на улица „Раковски" се продават незаконни вещества и безакцизни стоки. Той влезе в пререкания с полицията, а след инцидента вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че има данни, че той е посегнал на служител на реда.
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров от парламента. Проверка на полицията в магазина, към който политикът отправи обвинения, показа, че там не се продава нищо незаконно.
По-малко от два часа преди да настъпи денят за размисъл, на 23 срещу 24 октомври, Сидеров нахлу в НАТФИЗ и влезе в пререкания с преподаватели и студенти. Тогава той дори блъсна момиче, което искало да заснеме случващото се с телефона си. Очевидците на случката дадоха обяснения пред полицията. Тогава лидерът на Атака се върна и пред клек-шопа, който „провери" преди две седмици. Спирка в обиколката му в петък бе и заведение в столицата, където е имал проблеми с охраната.
В изборната нощ Сидеров отново направи сцени в центъра на София. Той влезе в НАТФИЗ, за да търси човек, за когото твърдеше, че го е ударил. Набеди и друг човек, че му е посегнал, но човекът категорично отрече. След като ректорът на академията проф. Любомир Халачев не можа да изгони натрапниците във ВУЗ-а, бе извикана полиция и Сидеров бе изведен принудително от там. Стигна се до сблъсък, при който цивилен човек замахна към Сидеров, а полицията все още изяснява обстоятелствата около случилото се. След това Сидеров бе откаран в Първо районно да даде показания и изведен оттам с линейка през нощта. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от парламента разрешение за задържането му.
Временната комисия днес внася в парламента проект за решение за сваляне на имунитета на Сидеров, което най-вероятно ще бъде разгледано и гласувано през следващата седмица.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети