Сключват договори за безплатно саниране на още три блока в Дупница

DenNews.bg
28.10.2015
размер на текста:

 Тристранни договори за безплатно саниране по националната програма на правителството ще бъдат сключени за още три блока в Дупница. Положителна е оценката на Областна администрация по предоставената документация за бл.91, бл.92 и бл.93 в жк „Бистрица”. Отговорът бе получен в община Дупница вчера и веднага документите с молба за сключването на тристранен договор бяха препратени към банката, финансираща тази дейност.
С тези три блока общият брой на жилищните сгради, които ще бъдат санирани в Дупница става 21.
"С тези три блока на практика ще имаме 100-процентова реализация на абсолютно всички, за които Етажната собственост е изявила желание. Желание имаше и от бл. 7 и бл. 8 в жк „Яворов” и бл.1 в жк „Дупница”, но там проблемът е, че няма съгласие от страна на всички собственици и ако не се разберат няма как да продължим", уточни и.д. кмет на Дупница Олга Китанова.
"На практика, това означава, че още от следващата седмица започваме работа по новата кампания за осигуряване безплатното финансиране на по-малките жилищни сгради, които ще бъдат финансирани от началото на 2016-а година. Тези 2 месеца ще ни бъдат напълно достатъчни, за да можем да бъдем сред първите 10-ина общини, които ще получат финансиране ", заключи Китанова.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети