Първи изчисления за разделението на мандатите в ОбС-Дупница: ГЕРБ с 13 съветника, БСП с 4 или 5

DenNews.bg
26.10.2015
размер на текста:

 Първите неофициални изчисления за разпределението на мандатите в Общински съвет-Дупница показват, че ГЕРБ ще имат повече съветници, отколкото в досегашния мандат, когато групата им беше от 11 души.
13 или 14 най-вероятно ще са съветениците на ГЕРБ, групата на БСП ще бъде от четирима или петима. Обединен демократичен блок на Костадин Костадинов ще вкара двама или трима, но по-вероятно трима съветници. Народен съюз и БДЦ имат със сигурност по два мандата, като третите им са под въпрос. Бившият кмет Пламен Соколов ще бъде общински съветник от Движение 21. Единната народна партия също ще има един мандат в лицето на кандидат-кмета д-р Кирил Кирилов. Реформаторски блок също вземат един мандат в лицето на кандидата кмет Славчо Павлов.
Вероятност да влезе в новия местен парламент има и за независимия кандидат Иван Танев, който е събрал над 560 гласа и се е представил най-добре от общо четиримата независими кандидати за ОбС.
Точното разпределение на мандатите ще стане ясно след окончателното преброяване на гласовете и преизчисленията, които ще покажат колко гласа ще струва едно място в ОбС.
Най-рано това ще стане към края на днешния ден.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети