Мащабна полицейска акция в страната, Борисов чака ареста на 1000 души

DenNews.bg
23.10.2015
размер на текста:

 МВР и прокуратурата са започнали тази сутрин две отделни акции - срещу трафиканти на хора и купувачи на гласове. Очаква се да бъдат арестувани 1000 души. Това разкри още рано сутринта премиерът Бойко Борисов в "Здравей, България" по Нова телевизия.
"От 6:00 ч. тече акцията по всички сигнали, които сме получили. Проверих ги в 06:30 ч. и вече бяха започнали", поясни Борисов.
Вече са арестувани 30 трафикани на хора в София, 60 - в Пазарджик. Задържани има в Хасково и Видин. Ръководител на операцията е главният секретар на МВР Георги Костов.
Акция срещу купуването на гласове в Хасково. За разпит в полицията са отведени седем души, част от стройна структура за купен вот. Сред издирваните лица е и служител на местното дружество "Паркинги и гаражи". Очакват се арести на знакови фигури от ромската махала, които организират местното население за кого да гласува срещу пари.
По информация на Нова телевизия в кварталите "Република" и "Възраждане" действат трима основни дилъри на гласове - двама от тях са местни кметски наместници, другият е бивш общински съветник.
Основната разменна монета за глас са токът и узаконяването на незаконните постройки на голяма част от хората.
Специализирана операция срещу купуването и продаването на гласове се провежда и в Пловдив и Пазарджик, информира Дарик. От областните дирекции на МВР в двата града уточниха, че акцията е съвместно с ДАНС, под ръководството на прокуратурата и е на територията на цялата страна. Очаква се резултатите в страната да бъдат обобщени на по-късен етап.
22 вече са сигналите за изборни нарушения, постъпили в районната прокуратура в Пловдив, съобщи нейният говорител Атанас Илиев. Последните 9 са получени за три дни.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети