Плевнелиев, Борисов и Павлова прерязаха лентата на Лот 2 от Дупница до Благоевград

DenNews.bg
22.10.2015
размер на текста:

 Под проливен дъжд бе официално открита днес отсечката на автомагистрала „Струма” от Дупница до Благоевград. След водосвет за здраве и безаварийно пътуване по трасето лентата бе прерязана от президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, регионалния министър Лиляна Павлова, транспортния министър Ивайло Московски, министъра на здравеопазването Петър Москов и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.
Новата отсечка на АМ „Струма” е с дължина 37.5 километра, а стойността на проекта е над 359 млн. лева, съфинансиране от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт” 2007-2013 г.


„Първо да благодарим на Господа, че както пише в книгите, без него нищо не може да се направи. Благодаря и на Европейската комисия, както и на правителството, за това, че успяхме да пуснем всички еврофондове и да реализираме важни проекти като този. Този участък от автомагистралата е важен както за туризма, така и за бизнеса. Добре е за Рилския манастир, за ски и спа курортите ни в Банско и региона”, каза премиерът Борисов.
Въпреки дъжда министър Павлова лисна менче с вода.
На откриването стана ясно, че по трасето са останали дребни детайли за довършване, но работата по тях няма да пречи на движението.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети