Огнеборци проверяват избирателните секции в Дупнишко

DenNews.bg
21.10.2015
размер на текста:

Проверки за пожарна безопасност се извършват в избирателните секции и помещения в Дупница и околните общини. С тази задача са натоварени служители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Основно правило е познаването на евакуационните пътища и безпрепятственото преминаване по тях, състоянието на евакуационните изходи на сградите.
Когато се налага бързо напускане на сградата, гражданите могат да бъдат сигурни, че всички изходи, включително и аварийните, са маркирани с евакуационни табели и осветление по подходящ начин.

В деня на изборите гласоподавателите трябва да знаят че не трябва да се пуши в коридорите и помещенията, където ще се извършва гласуването. При спиране на електрическото захранване да не се ползват открити огнеизточници за осветление /свещи, запалки и др./, а електрически фенери. При евентуално възникнало запалване или пожар да не се създава паника, необходимо е гражданите да запазят спокойствие и напуснат сградата по най-бързия начин, като незабавно бъде уведомена съответната службата “Пожарна безопасност и защита на населението” на тел. 112;
Огнеборците съветват още при необходимост да се ползват противопожарните уреди, намиращи се в сградите и помещенията, където се помещават избирателните секции; да не се нарушават направените ограничения /заграждения/ за достъп до останалата част от сградите на училищата, в които ще има избирателни секции; да се използват само стандартни отоплителни уреди.

От всички нас зависи спокойното провеждане на предстоящите избори за общински съветници и кметове и на национален референдум, напомнят от РД ПБЗН-Кюстендил.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети