Самолети на САЩ и Русия се разминали на косъм в небето на Сирия

DenNews.bg
14.10.2015
размер на текста:

 Самолети на САЩ и Русия са се разминали на косъм от инцидент в небето на Сирия. Инцидентът се е случил в събота, но признанието за него дойде днес. За щастие той се е разминал без пострадали. Американски и руски изтребители на двете държави били толкова близо, че пилотите им можели да установят визуален контакт, разкриха американските власти. Срещата в небето приключила бързо и без инциденти.
Американски и руски военни ще разговарят днес за сигурността на полетите над Сирия. Целта на видеоконферентната среща е да се избегнат евентуални инциденти между руските и американските военновъздушни сили.
Междувременно сирийски представители съобщиха, че сирийската армия и съюзниците й от Иран и ливанското шиитско движение "Хизбулла" подготвят сухопътна офанзива срещу бунтовниците в района на Алепо.
Операцията ще бъде подкрепена от руските въздушни удари. Посредникът на ООН за Сирия заяви, че операцията на руската авиация в Сирия е придала нова динамика на ситуацията, а нови 40 хиляди души са били принудени да напуснат домовете си. Източник: novanews.bg; btvnews.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети