Зам- министър на регионалното развитие даде инструкции за безплатното саниране

DenNews.bg
29.01.2015
размер на текста:

При огромен интерес премина днешната среща на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нaнков с домоуправители и представители на етажни собствености в допустимите за безплатно саниране сгради в Дупница. Повече от час гражданите подложиха на разпит зам.-министъра и кмета Методи Чимев. Нанков запозна присъстващите с целта на програмата и етапите, които ще се преминават.


„Решихме да бъде финансирането на принципа "Първи по време, първи по право". Затова не губете време", обърна се Нанков към присъстващите.
Той обясни, че от следващата година допустими за 100-процентово финансиране за саниране ще бъдат и сградите, вече и от тухлен тип и по-малки от 36 жилища, каквото е условието през тази година.
"До момента има входирани 3 заявления в Общината от 33 допустими сгради. Мен като кмет ме интересуваше да науча каква ще бъде осигурената сума за Дупница, но вече разбрахте всички - трябва да действаме максимално бързо", призова Чимев. "Похвално е, че кметът е осигурил екип, който да работи в помощ на хората. Искам да успокоя всички, предвид на носещите се от "доброжелатели" слухове, че видите ли после някой ще ви вземе жилищата. Няма такова нещо. Сдруженията са само за тази цел, за която сме се събрали сега. Идеята е да достигнем до клас C на отопление, което повярвайте- много е", обясни зам.-министър Нанков.
Най-често задаваният въпрос, който получи отговор бе какво ще се случи в случаите, когато един собственик си е сложил дограма на апартамента. "Тя остава, освен в случаите, в които собственикът с нарочна декларация не поиска тази подмяна", успокои присъстващите представителят на министерството. Бяха коментирани и получиха отговори единични случаи -като за жилища, чийто собственици са извън страната от години, по какъв начин ще става допускането на апартаментите, как се процедира, ако даден апартамент е взет от банка и т.н.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети