Адвокат мами близки на загинали в катастрофи

DenNews.bg
27.01.2015
размер на текста:

Близки на загинали в катастрофи получават солидни обезщетения, но само на хартия. Реално парите прибират опитни адвокати чрез изпитана схема, която вече е в ръцете на прокуратурата и за която разказа тази сутрин Нова телевизия.
Схемата: определени адвокати научават къде има катастрофа и буквално на часа изпращат при близките на жертвите свои куриери. Един от тях е Атанас Коцев.
„Най-силният" е адвокат Владимир Елдъров. Куриерите се пращат при бедни и неграмотни хора. Като баба Станка от село Маноле, която губи внучката си преди три години. Няколко часа по-късно роднините вече са подписали пълномощно на адвокат Елдъров.
Две години по-късно близките на Димитрина разбират, че застрахователите са им платили 80 000 лева - парите са по сметките на юриста.
Подобна е историята и на баба Гина - загубила е сина си в катастрофа, за да разбере 4 години по-късно, че застрахователят й е изплатил 67 000 лева. Отново по сметката на същия адвокат.
Посредникът Атанас твърди, че усетил измамата наскоро, преди това в продължение на 3 години вярвал безрезервно на своя работодател - адвоката.
Дисциплинарният съд на Висшия адвокатски съвет е завел дела по жалби на хора срещу адвокат Владимир Елдъров.
Журналистите от Нова тв правят два опита да се свържат с адвоката, посочен за организатор на схемата. Преди излъчването на разследването той отказва коментар. Пред БНТ обаче той твърди, че всички суми, които хората търсят от него, са преведени. На куриера в схемата. И така адвокатът връща топката към своя посредник.
Схемата започва да се разплита, когато точно куриерът разбира, че на негово име се водят няколко обезщетения и на практика в дълг към хората е не друг, а самият той.
Потърпевшите вече са подали жалби в прокуратурата. Както и самият посредник, който иска да бъде защитен.
Председателят на Адвокатската колегия в Пловдив Владимир Златев потвърди, че и при него има постъпили жалби по случая, които са препратени към Дисциплинарния съд на Висшия Адвокатски съвет.
Ако обвиненията се докажат, правата на адвокат Елдъров могат да бъдат отнети, но сумите няма да бъдат върнати. Източник: novanews.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети