Нов скандал в родния волейбол, треньор разкри „черно тото”

DenNews.bg
26.01.2015
размер на текста:

Като позор за волейбола определи играта на Миньор новият наставник на Монтана Георги Петров пред chervenkarton.com. В дебютния му двубой начело на отбора северозападният тим разби с 3:0 (25:16, 25:14, 25:15) гостуващата в зала „Огоста” формация на Перник.
„Аз не знам дали да се радвам, че по този начин започвам като старши треньор на Монтана. Това, което демонстрира нашият съперник днес е позор за волейбола и повече никога не трябва да се случва. Аз смятам, че има известна доза нарочно такова поведение на състезателите на Миньор и повече не трябва да се допуска. Ние сме крайно разочаровани и да ви кажа честно нито едно от момчетата от нашия отбор не се зарадва на тази победа. Да, спечелихме физически срещата, но емоционално остава едно огорчение, че тя бе опорочена. Аз съм разочарован и след мача казах на колегите от Перник, че това не е редно да се случва, не е спортсменско и води до падение на този спорт”, заяви Георги Петров.
Той разри и какви са според него причините за демонстрираното от гостуващия тим на Миньор (Перник).
„Има залагания, които са на резултат. Ако ти заложиш, че ще загубиш под определен брой точки, независимо, че коефициентът е нисък, той скача. И затова гостите нарочно губят сервис, нарочно бият в аут, нарочно правят такива маймунджилъци на терена. Грозно наистина, но за мен мачът бе опорочен. Затова въпреки, че това бе моя дебют като старши треньор, аз съм разочарован и не мога да повярвам, че всичко е било коректно. Това е моето лично мнение, разбира се и с него не ангажирам никои”, каза още новият наставник на лидера в Суперлигата.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети