Лавките в селските училища в община Дупница пред закриване

DenNews.bg
22.01.2015
размер на текста:

Лавките в трите селски училища в община Дупница да бъдат закрити, предлага управителят на „Ученическо хранене” Диана Борисова. Мотивът е в минималния оборот, реализиран в училищата в Яхиново, Самораново и Крайници. Така например, в училището в Самораново за един месец е реализиран оборот от 500 лв., сума недостатъчна за покриване на разходите по поддръжка, отопление и заплата на персонала. В село Яхиново пък няма нито един продаден обяд, а в другите села от услугите се възползват по 10-на ученици.
Докладна с предложението за закриване на лавките и столовите ще бъде внесена за разглеждане на предстоящата на 30 януари сесия на Общински съвет.
Както е известно, храната се приготвя в столовата на „Ученическо хранене” в СОУ „Св. П. Хилендарски” в Дупница и се транспортира до останалите училища. Там пък обядът се сервира в столовите.
Закриването на столовите и лавките няма да засегне раздаването на безплатната закуска на децата до 4 клас.
Ако лавките не бъдат закрити то общинското дружество „Ученическо хранене” ще започне да трупа загуба или ще трябва общината да намери средства за дофинансиране за дейността на столовите в селските училища.

През месец май миналата година Борисова поиска закриване на лавките в училището в Самораново и ОУ "Климент Охридски", но това бе отхвърлено след среща с кмета Методи Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети