Стоичков си отвори устата срещу ФИФА и УЕФА: Блатер и Платини са бандити

DenNews.bg
20.01.2015
размер на текста:

Българската легенда Христо Стоичков не спира с атаките си към президентите на ФИФА и на УЕФА. Камата нарече Сеп Блатер и Мишел Платини „бандити”, а отборът на Реал (Мадрид) - „отвратителен”, отчита Новспорт.
"По принцип не ме интересува какво вършат тези в Реал (Мадрид). Но истината е, че този отбор ме отвращава. Ето и сега – „Златната топка” за Роналдо. Това е пиеса на онзи човек Сеп Блатер, който е ненадминат майстор в шантажа. Какво направи Роналдо от световното насам? Ако наградата се даваше преди Мондиала – тогава нямаше да има спор. Но тук се намесва Блатер. Изобщо той е тип, който ще преобърне всичко, само и само да се каже, че е най-добрият президент на ФИФА. Това, разбира се, е лъжа. Такива като него трябва да ги изхвърлят от футбола. Те са използвачи. Същото важи и за Мишел Платини, който не слиза от блиндираните коли. Двамата с Блатер са просто едни бандити", заяви Стоичков в интервю, в което бе запитан кой трябва да бъде следващ президент на ФИФА:
„Някой, който се интересува от футбола, а не само от следващата си кампания.”
На кого би приличал, ако сега играеше футбол – Кристиано Роналдо или Лео Меси?
„Аз съм Христо Стоичков и не подръжавам на никого. Когато бях на терена, те двамата не са били родени”, отсече българинът, който разказа за първите години от кариерата си, за загубата на своя баща и за славния "дрим тийм" на Барселона.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети