Такситата в Дупница намаляват

DenNews.bg
20.01.2015
размер на текста:

Първите 15 разрешителни за срок от 36 месеца за таксиметров превоз на пътници в Дупница вече са издадени. Те са съгласно изменената през миналата година Наредба за извършване на таксиметрови услуги. Цената на разрешителното е 170 лева, от които 150 лв. е самото разрешително, а 20 лв. струва стикерът за целия период. Досега се заплащаше 50 лева годишно и по 20 лв. за стикер всяка година. Документацията остава същата, но промяната спестява на фирмите подаването им ежегодно.
Интересно е да се отбележи, че тенденцията за броят на жълтите автомобили в Дупница последните години е към намаляване. Разрешителни имат 156 автомобили, но броят им намаляват средно с 5-6 на година, показва статистиката в отдел “Транспорт” в община Дупница.
Както е известно, другото сериозно изменение от август месец миналата година е свързано с възрастта на такситата, които могат да извършват услуги. Досега автомобилите не трябваше да са на повече от 10 години, но с решение на Министерски съвет възрастта бе увеличена на 15 г.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети