Община Дупница формира екип в помощ на домоуправителите за безплатното саниране

DenNews.bg
19.01.2015
размер на текста:

Около 30 са сградите в Дупница, които могат да кандидатстват за 100-процентово финансиране за извършване на саниране. Това показва приключилата проверка на строителния отдел в община Дупница на 308 многофамилни жилищни сгради. В петък бяха отправени покани до домоуправителите им за среща в община Дупница, която ще се проведе утре, вторник, от 17 часа. На нея ще бъде представена пълна информация за предстоящото кандидатстване.
“Имаме яснота по първоначалните етапи и затова няма да губим време. Вече подготвяме и екип от служители на администрацията, които да бъдат изцяло в помощ на хората при подготовката и цялостното изготвяне на документацията. Очакваме получаването на методиката в началото на месец февруари, както и да разберем сумата, която ще бъде отделена за Дупница за тези дейности”, коментира кметът Методи Чимев.
За да бъде взето решение за кандидатстване е необходимо съгласието на 67% от собствениците в сградите. Мерките, които се финансират са – обновяване на общите части – покрив, фасада, стълбища, топлоизолация и дограма, ремонт или подмяна на вътрешни инсталации, изграждане на инсталации за соларни панели, ремонт на електроинсталации, енергоефективни мерки в асансьорите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети