Чакат „да” за облагородяване на жк „Велчова завера” в Дупница

DenNews.bg
19.01.2015
размер на текста:

Така трябва да изглежда триъгълната градинка в жк Дупница.

До 2 месеца очакваме официално потвърждение, че ще бъдат отпуснати финансови средства за жк. “Велчова завера” и триъгълната градинка в района на жк “Дупница”. Това обяви зам.-кметът по европроектите в община Дупница Красимир Георгиев.
“От Оперативна програма “Регионално развитие” имаме писмо, в което ни информират, че ще има освобождаване на средства за финансиране на допълнителните обекти по “Зелена и достъпна градска среда”. Както знаете, ние сме в готовност за ремонтни дейности на жк “Велчова завера” и триъгълната градинка. Предвидено за „Велчова завера” е облагородяване на междублоковите пространства, изграждане на алеи и детска площадка, озеленяване и други подобни дейности. Триъгълната градинка е една от най-големите в града и събира десетки деца, но от години прилича повече на опустошена ливада, от колкото на детска площадка”, обясни Георгиев.
Общата стойност на предвидените дейности за двата обекта е 900 000 лева. Ако бъдат отпуснати средствата, дейностите по ремонтите трябва да приключат до началото на септември тази година, информират от пресцентъра на община Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети