Шеф на бойна федерация е застрелян с ловна пушка

DenNews.bg
15.01.2015
размер на текста:

Шеф на бойна федерация е разстрелян на излизане от входа на жилищната кооперация, в която живее в Пловдив.
Убитият е Димитър Стоянов, наричан Митьо Лудия.
Сигналът в полицията е подаден към 19:30 часа вчера.
Убиецът е дебнел жертвата си в автомобил, който е бил паркиран пред входа на жилището на убития.
Срещу Димитър Стоянов са изстреляни няколко куршума. Два от тях го улучват – единия в гърдите, а другия в гушата. Срещу него е било стреляно с ловна пушка без заглушител. Починал е в линейката на път за болницата.
Изстрелите са били отчетливо чути в района и то във време, в което хората са се прибирали от работа. Наблизо има картинг писта, училище, няколко ресторанта и детско заведение, в което се е празнувал рожден ден.
По непотвърдена информация свидетел на убийството става съпругата на Димитър Стоянов – моделът Роси Черногорова.
Много са версиите за убийството. Основната е, че е дал огромна сума на човек, който скоро е трябвало да ги върне. Длъжникът не е имал възможност да ги върне и затова е решил да убие Стоянов.
Предполага се, че има свидетели на нападението, тъй като то е станало във време, в което хората се връщат от работа. Наблизо има и видеокамери и се предполага, че на тях се вижда колата на убийците. Предполага се, че това е поръчково убийство.
В края на парка „Лаута” пък е намерен опожарен автомобил. Предполага се, че той е на убиеца.
Димитър Стоянов дълги години беше състезател в свободни боеве, след това беше и рефер. Застреляният спортист има заложна къща и по непотвърдени данни се е занимавал и с лихварство.
Източник: Нова телевизия
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети