ДНК анализ разкри: Джак Изкормвача е полски фризьор

DenNews.bg
08.09.2014
размер на текста:

126 г. след жестоките убийства, дело на Джак Изкормача, превърнали го в легенда за ужас и безнаказаност, учени обявиха, че са открили кой се крие зад самоличността на най-известния сериен убиец.
ДНК анализ определи, че убиецът е полският емигрант Арон Козмински. Той е бил един от 6-те заподозрени за убийствата на жени в Лондон.
В края на 19-и век полицията така и не открива убиеца. Специалист по криминалистика твърди, че на шал на една от убитите има ДНК както от жертвата, така и от убиеца. Изследване на роднини на шестимата заподозрени показало съвпадение с ДНК на Козмински, който работел в Лондон като фризьор.
Джак Изкормвачът е сериен убиец действал в района на Уайтчапъл и други близки на него бедни райони на Лондон.
Общият брой и имената на жертвите на Джак Изкормвача са спорни, като варират между 5 и 15. Единадесет отделни убийства в периода от 3 април 1888 г. до 13 февруари 1891 г. са включени в разследването на Лондонската полиция и описани като „Убийствата в Уайтчапъл“.
Пет престъпления се считат да сигурно дело на Изкормвача- убийствата на Мери Ан Никълс, Ани Чапман, Елизабет Страйд, Катрин Едоус и Мери Джейн Кели. Жените са убити чрез прерязване на сънната артерия, телата са осакатени и липсват органи.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети