Предупреждават ни за ново покачване на реките

DenNews.bg
26.09.2014
размер на текста:

Министерството на околната среда и водите предупреди, че се очаква се да започне ново повишение на нивата на реките заради очакваните значителни валежи днес.
Жълт код е обявен за днес в осем области на Южна, Централна и Източна България заради интензивни валежи - Габрово, Бургас, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик. Там се очакват значителни валежи със сумарни количества около 20-35 л/кв. м.
На 27-ми септември валежите в областта ще продължат. „Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск”, съветват от министерството.
В резултат на действието на нарушители на естествения режим на реките, на места са възможни локални, краткотрайни разливи, продължава съобщението.
От днес резултат на прогнозираните количества валежи се очаква да започне повишение на нивата на реките в Дунавски басейн (р. Искър, р. Осъм, р. Янтра), Източнобеломорски басейн (р. Марица), Западнобеломорски басейн (р. Струма).
Вечерта в петък и в събота по-съществени повишения на водните нива ще настъпят при най-южните Черноморски реки. Повишения на нивата се очакват и по долното течение на реките Тунджа, Бяла, Крумовица и Родопските притоци на Арда.
В резултат на действието на нарушители на естествения режим на реките, на места са възможни локални, краткотрайни разливи.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети