Замериха с яйца председателката на ДКЕВР

DenNews.bg
25.09.2014
размер на текста:

Председателят на ДКЕВР Светла Тодорова бе обстреляна с яйца по време на обществено обсъждане на цените на тока днес. Както е известно, от енергийния регулатор поискаха поскъпване на ел. енергията с 9,79% от 1 октомври.
Яйцата бяха хвърлени от Дончо Дудев - представител на Движение за граждански контрол. Янко Петров, също член на движението, се обяви против повишението на цената на тока с 10%.Той заяви, че за решения, за които някои хора са взимали комисиони, не трябва да плащат българските потребители. Според Движението за граждански контрол проблемът на НЕК не е проблем на енергийния сектор, а на управляващите.
„Всички от ДКЕВР и от министерството сте една организирана престъпна група. Вие сте мафиоти. Няма да ви носим за пореден път скапаното увеличение”, заяви Янко Петров. Той заплаши, че яйцата утре ще станат камъни и попита Тодорова колко са фирмите с изплатени инвестиции, които все още участват в микса и не са на свободния пазар. „Колко бебета дундуркаме реално, за да оправим нещата”, попита Петров.
По време на обсъждането пред сградата на ДКЕВР имаше протест срещу повишаването на цената на тока.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети