Правителството отпусна 11 млн. лв. за линейки и ремонт на психиатрии

DenNews.bg
24.09.2014
размер на текста:

Правителството отпусна целево по бюджета на Министерството на здравеопазването допълнителни 11 млн. лв. Решението бе взето на днешното заседание на кабинета.
Средствата са за изпълнение на проекти за подобряване на психиатричната помощ и на организацията и координацията при оказване на спешна медицинска помощ. Те ще бъдат предоставени на държавните психиатрични болници, на центровете за спешна медицинска помощ, за трансфузионна хематология и на регионалните здравни инспекции. Предвидени са и средства за държавните лечебни заведения за закупуване на медицинска апаратура и консумативи.
Служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков коментира след заседанието на кабинета, че 7 милиона лева ще отидат за закупуване на между 56 и 61 линейки, предназначени за цялата страна. Близо 2 милиона лева са предназначени за ремонт на всички държавни психиатрични болници.
Около 2 милиона лева пък ще отидат за изолация на Трета градска болница, закупуване на 2 броя изкуствени сърца за болница "Св. Екатерина", както и за ремонт на счупен ангиограф в същото лечебно заведение.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети