Италия иззе имущество за 30 млн. евро на близък до Путин

DenNews.bg
23.09.2014
размер на текста:

Имущество на стойност 30 милиона евро, собственост на близък сътрудник на руския президент Владимир Путин - Аркадий Ротенберг, е иззето от властите в Италия в изпълнение на санкциите на Европейския съюз, съобщиха италиански медии.
Данъчната полиция е иззела луксозен хотел в Рим, апартамент и три вили в Сардиния и друга вила северно от италианската столица на Ротенберг, съобщиха вестниците "Кориере дела сера" и "Месаджеро".
Говорителка на данъчната полиция не потвърди пряко информацията, но говорител на Ротенбер вече определи изземането като незаконно. "Кориере дела сера" обаче публикува на уебстраницата си днес видео от нахлуването на финансовата полиция "Гуарда ди финанца", на което се вижда официалното ѝ лого.
Ротенберг, включен в черния списък и на САЩ, е дългогодишен приятел на Путин. Според американското списание "Форбс" той се нарежда на 479 място сред милиардерите в света със състояние от 3,4 милиарда долара.
ЕС и САЩ наложиха санкции срещу най-близкото обкръжение на Путин в отговор на руската военна интервенция в Крим и предполагаемата намеса на Москва в Източна Украйна. Предприемачът Ротенберг има възможност да протестира решението за конфискация на авоарите му в Италия, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки италианската финансова полиция.
Говорител на Ротенберг определи изземането на имущество на бизнесмена в Италия като незаконно и абсурдно. Освен вилите и хотел "Берглъкшъри" в Рим, властите са блокирали банкови сметки и акции на руския предприемач. Източник: bTV
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети