Депутат на боклука? Да, в Украйна

DenNews.bg
17.09.2014
размер на текста:

Депутат на боклука. Това зрелище се случи пред парламента в украинската столица Киев вчера, след като тълпа, докъде описана като разгневена, докъде режисирана, вдигна на ръце народния представител Виталий Журавский и го натика в кофа за боклук. Според Журавский и очевидци на случилото се става дума за предизборна провокация, тъй като контейнерът бил докаран предварително и тълпата е чакала депутатът само да отиде на работа.
В грозната сцена се виждат как няколко опита на Журавский да стане от боклука в кофата са преустановени, като ръце отново го натикват надолу. Върху него се хвърлят боклуци, а когато почти е излязъл от кофата отгоре му се стоварва автомобилна гума.
Пред местна телевизия народният представител обяснил, че най-вероятно негов политически опонент е организирал акцията.
Журавский е зам.-председател на парламентарната група "Икономическо развитие" и един от авторите на одобрения вчера закон за лустрацията. По време на заседанието вчера около сградата на Върховната Рада в Киев се бяха събрали активисти на "Десен сектор", партията "Воля" и "Автомайдан", които настояваха за приемането на закона.
Законът предвижда проверка на всички лица, заемащи най-високите постове в страната.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети