Михаил Миков посети общинската болница в Дупница по покана на кандидат-депутата д-р Иван Ибришимов

Избори'2014
16.09.2014
размер на текста:

Председателят на БСП Михаил Миков посети общинската болница в Дупница по покана на кандидат-депутата и втори в листата на БСП за Кюстендилски 10 –МИР, д-р Иван Ибришимов.
На срещата, на която присъства и водачът на листата на БСП в област Кюстендил Мая Манолова, те обсъдиха с медиците не само финансовото състояние на общинската болница, но и възможностите за подобряване на базата и качеството на лечение.


„Здравеопазването е приоритет за БСП, винаги е било и винаги ще бъде”, подчерта д-р Ибришимов, а от председателя на БСП Михаил Миков бе дадено обещание, че при евентуално формиране на правителство на социалистите, медиците в Дупница, а и във всички общински и държавни болници, ще имат 100% подкрепата на управляващите.
„Положих много усилия да помогна за съществуване на общинската болница в Дупница. За съжаление болницата в Дупница не попадна в списъка за финансова помощ от Министерство на здравеопазването, която бе отпусната за здравни заведения в тежко състояние, като единствената причина за това беше, че нашата болница се намира на 46 км от болницата в Кюстендил, а изискването е за по-голяма отдалеченост-над 50 км от държавна болница. Такъв финансов ресурс бе отпуснат от правителството „Орешарски” за първи път от 4 г., т.е. в мандата на ГЕРБ помощ за лечебните заведения нямаше”, обясни д-р Ибришимов и припомни катастрофата в здравеопазването след управлението на ГЕРБ- 1 милиард и 600 лв. отклонени и 200 милиона лева дефицит в Здравната каса. „Въпреки това, правителство „Орешарски” успя да се разплати с всички болници и да не допусне фалити.

Съумяхме да увеличим парите за финансиране на спешните случаи. На всички е известно, че те и здравно неосигурените пациенти тежат най-много на системата”, посочи още д-р Ибришимов.
На срещата с медиците в МБАЛ „Св. Иван Рилски” стана ясно, че д-р Ибришимов е прокарал успешно пред правителството „Орешарски” идея за мащабен ремонт, който да обедини двете крила на МБАЛ, известни като Военна болница и Транспортна болница в една база.
„Тази идея бе одобрена на 100%, веднага бе решено да бъдат отпуснати 4,5 милиона лева. На срещата с бившия премиер Пламен Орешарски и кмета Методи Чимев обаче се оказа, че няма проектна готовност за това и бе решено парите да се вложат в мащабния ремонт на Спортната зала, който тече в момента”, обясни още вторият в листата на БСП в област Кюстендил, като посочи, че идеята за обща база на общинската болница, включваща и Спешния център, на територията на Транспортна болница е осъществима при управление на БСП.

 

За БСП-Лява алтернатива гласувайте с хикс върху №22 в интегралната бюлетина

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети