Цветан Василев се предаде на полицията в Белград

DenNews.bg
16.09.2014
размер на текста:

Българският гражданин Цветан Василев се предаде сам на полицията в Белград. Около 11.00 ч. той се появил, придружен от своя адвокат, съобщи Б-92, като се позова на местния "Блиц". На 12 септември Софийски градски съд отказа да уважи жалбата на Василев срещу задържането му. Към момента има постановление за 72-часов арест, който обаче до момента не беше осъществен, въпреки намесата на Интерпол, припомня Дарик.
Дни преди това адвокатът на банкера Константин Симеонов заяви публично, че клиентът му не се крие и работи за оздравяването на Корпоративна търговска банка от Сърбия. Юристът поиска от прокуратурата да отмени постановлението за арест на банкера, за да може той спокойно да се завърне в страната. Съдът обаче определи жалбата като недопустима.
Слуховете, че Цветан Василев се намира в Белград, бяха потвърдени в сръбската преса на 10 септември. Медиите съобщиха, че мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка се намира в Сърбия. Банкерът, който е в списъка на Интерпол за издирване, преди десет дни е бил в град Парачин, в Сръбската фабрика за стъкло, чийто собственик е той.
Белградският вестник Блиц цитира работници в сръбската фабрика на банкера, които твърдят, че са били изненадани, когато Цветан Василев, или Газдата, както го наричат неговите подчинени, се появил във фабриката, след като са чули, че още през юни той е избягал от България в Австрия.
Тогава сръбските медии напомниха, че Сърбия е длъжна да арестува банкера, след като България е поискала съдействието на Интерпол за това.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети