СОУ „Св. П. Хилендарски” посрещна най-много първолаци в община Дупница

DenNews.bg
15.09.2014
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев бе гост в най-голямото дупнишко училище СОУ "Св.Пайсий Хилендарски" за откриването на учебната година днес. Почти 1000 деца, родители и роднини се събраха в двора на учебното заведение. Кметът поздрави учениците, техните преподаватели и родителите, а на директора на училището Виолета Инкьова подари голям букет. “За вас скъпи първокласници се отваря вратата на училището, за да се разкрие света на знанието, мечтите, правата и отговорностите. Драги родители, давайте най-доброто възпитание на децата си, бъдете винаги до тях, за да ги подготвяте заедно с учителите за старта им в живота и бъдете търпеливи. Уважаеми учители, пожелавам ви здраве и сили, за да бдите все така неуморно над нашите деца, да изградите от тях личности готови за живота”, пожела Чимев.


СОУ „Св. П. Хилендарски” се отчита с най-много първолаци в община Дупница тази година- 120 деца, които са разпределени в пет паралелки.
Тържеството в школския двор, както и във всички училища днес, започна с издигането на знамето на България и Европейския съюз под звуците на националния химн.
Директорът Виолета Инкьова плисна менче с вода преди учениците да влязат в сградата, където ги посрещна първия звънец.
381 са първокласниците в дупнишките училища тази година, което е с 20 деца по-малко от предходната година.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети