Звезда на боен клуб Марек тръгва за златен медал от Световното

Константин Соколов
30.08.2014
размер на текста:

Младата надежда на боен клуб Марек Доброслав Радев ще участва с българския национален отбор на Световното първенство по кикбокс. Шампионатът на планетата ще се състои в Римини, Италия, като ще събере повече от 800 състезатели.
Българската делегация се състои от 50 души и заминава за Апенините на 6 септември, а самата надпревара започва на 9-ти. Ден по-рано за Римини на свои разноски ще отпрашат треньорите в Марек Кирил Чакъров и Минко Минков, както и бащата на Доброслав - Любослав, който и без друго не пропуска и една тренировка на сина си.
Конкуренцията на състезанието се очертава да бъде жестока, но Чакъров и Минков са категорични, че техният възпитаник има шанс за медал и дори за най-високото място на почетната стълбичка.
Доброслав Радев, който през май спечели Световната купа по кикбокс в Сегед, Унгария, вече 1 месец води целенасочена подготовка за надпреварата в Римини. Тренировките са двуразови, като сутрешното занимание е на градската градина в Дупница и включва най-вече бегови упражнения. Следобед тренировката е в залата на боен клуб Марек, където е и същинската част – спарингите. По думите на Кирил Чакъров, целият колектив е в помощ на Добри и всички негови съотборници се включват в спарингите.
Добри Радев ще участва в кат. до 52 кг във възрастова група 13-15 години. Той е и единственият представител на Югозападна България в националния ни отбор за Световното.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети