Вижте промените в движението в Дупница по време на ремонтите на централните квартали

DenNews.bg
28.08.2014
размер на текста:

Комисията по безопасност на движението уточни временните маршрути за движението в Дупница, заради стартиращия проект “Зелена и достъпна градска среда”. Със заповед на кмета Методи Чимев от 1 септември временно се отменя обхвата на Синята зона по ул. “Хан Крум” (от зъболечението през старото фото към автогарата). Досега, тази улица бе еднопосочна, но от 1-и септември ще бъде двупосочна. Причината е в стартирането около 20-и септември на изграждането на кръстовище с кръгово движение (където сега има островчета) в района на ул “Хан
Аспарух” и “Цар Освободител” и другите ремонтни дейности в района. При затварянето на кръстовището, ще има еднопосочна лента само за движещите се от жк “Бистрица” към Учителски институт. Затворено ще бъде движението от и към старата автогара в тази отсечка до входа на ул. “Хан Крум” и “Антим 1”. Обходните маршрути от Горна махала към жк “Бистрица” са през Градската градина и “Цар Освободител” – Старата автогара-„Хан Крум”. В определен период от време, за което допълнително ще бъдат уведомени гражданите, ще бъде затворено цялото кръстовище при ГУМ, като цялото движение ще бъде пренасочено през улица „Хан Крум”.
Утре, предстои среща с превозвачите в градския и междуградския транспорт, за да бъдат уточнени маршрутите на движение, както и временните спирки за пътниците.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети