6 отбора в битка за Европейската купа по софтбол в Дупница

Константин Соколов
27.08.2014
размер на текста:

На поредно международно състезание по софтбол ще домакинстват Дупница и местният клуб Девълс. От 2-ри до 6 септември на терените в жк “Бистрица” ще се проведе турнира за Европейската купа (жени), група Б. Припомняме, че през юли на същото място се състоя и Европейското първенство по софтбол за жени до 22 години, на което шампион стана националният отбор на Русия.
Предстоящата надпревара е за клубни тимове, като ще се включат Команчис (Франция), Флайърс (Швейцария), Принц (Хърватска), Анторча (Испания), Хорсхолм (Дания) и Бейбс (България), които са шампиони на своите страни. Победителят ще спечели правото догодина да се състезава в най-горната група А, където са и най-добрите 8 отбора. Откриването на надпреварата е предвидено за 2 септември, като е поканен кметът на Дупница Методи Чимев, който да хвърли първата топка. Присъствие е потвърдил и заместник-министърът на спорта Йордан Йовчев, очаква се министър Евгения Раданова.
Организацията около турнира отново пада върху КБС Девълс и мениджъра Петър Арбов. “Всичко около организацията върви добре. Испанският отбор ще пристигне на 30-ти, а останалите – на 31-ви. Следващият ден ще е за аклиматизация и тренировки, а от 2 септември започват мачовете. България ще бъде представена от отбора на Бейбс (Бл), който и с попълнения от Дупница миналата година спечели титлата и купата на страна. Това си е един вид Шампионска лига в софтбола. Поканили сме кмета Методи Чимев, както и Йордан Йовчев и министър Евгения Раданова”, сподели Петър Арбов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети