Познат мач: Манолова срещу Калфин в Кюстендилска област

DenNews.bg
26.08.2014
размер на текста:

Вече гледан мач ще се играе на предстоящите парламентарни избори за гласовете на избирателите от Кюстендилска област. Сочените от социологическите проучвания за претенденти –БСП и ГЕРБ залагат за водачи на листите си на вече опитните в тази позиция - Мая Манолова и Кирил Калфин.
До последно се очакваше изненада в ГЕРБ или по-точно имаше надежда сред симпатизантите на партията в Дупница, които се надяваха водач на листата на бъде новият лидер в Дупница Ивайло Константинов.
Както писахме, той върна учтиво номинацията на партийно събрание в града, но членове на ГЕРБ се надяваха Константинов да бъде водач по решение на централното ръководство.
Продължението на листите на ГЕРБ и БСП ще стане ясно на по-късен етап. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който днес представи водачите за цялата страна, посочи, че продължава уточнението на всички кандидат-депутати.
В БСП имат ясен списък за Кюстендилска област, който предстои да бъде утвърден от ръководството.
В листата има двама дупничани. Втори след Манолова е бившият депутат с година стаж Иван Ибришимов, а на осма, последна, позиция е Пламен Иванов. Той се занимава с частен бизнес, като има учебна школа за шофьори в Дупница.
Водач на президентската дружина -АБВ в Кюстендилска област ще бъде адвокат Красимир Руев.
Той е популярен с това, че представлява претенциите на Главно мюфтийство за собствеността на джамиите в Дупница и Кюстендил. Именно заради това преди месеци на къщата на 60-годишния адвокат в областния град, неизвестни изписаха с големи букви „Юда”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети