Две нови пожарни коли вече са на служба в опазване на рилските гори

DenNews.bg
22.08.2014
размер на текста:

Две нови пожарни коли бяха осветени от игумена на Рилския манастир епископ Евлогий вчера. Единият автомобил ще се ползва от Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Рила, а другият ще бъде на разположение на противопожарния участък в Рилския манастир.
Специализираните автомобили са осигурени със средства по ОП “Околна среда“, съобщи Николай Николов, директор на Главна дирекция ПБЗН - МВР. На церемонията присъстваха директорът на РД ПБЗН – Кюстендил, Гроздан Христов, кметът на Рила Георги Кабзималски и личният състав на РСПБЗН – Рила.


Епископ Евлогий благодари на директора на ГДПБЗН Николай Николов за придобивката и пожела на служителите ПБЗН да се стараят винаги да поддържат противопожарната техника в изправност и никога да не се налага да я използват. За всеки от автомобилите подари кръстен знак и иконка, които да бъдат поставени за благословение в кабините.
На свой ред Николай Николов отправи своите благопожелания към личния състав, като изрази надежда, че всеки един от служителите ще борави разумно с техниката, като полагат всички грижи, за да останат невредими по време на изпълнение на служебния си дълг. Автомобилите, закупени със средства по ОП „Околна среда“, са предназначени за превенция срещу горски пожари и опазване на природните и национални паркове. В първия етап на осъществяване на програмата “Околна среда” в Кюстендилска област са осигурени 13 специализирани автомобила. За страната броят им надхвърля 130, информират от пресцентъра на ОДМВР-Кюстендил.
При завършването на всички доставки и реализирайки проектите по ОП „Регионално развитие” и „Околна среда” структурите на ПБЗН ще придобият много висок капацитет, съпоставим с развитите западни държави е уверен Николов.


 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети