Опразниха ареста от обвиняеми за КТБ

DenNews.bg
21.08.2014
размер на текста:

Нито един от четиримата арестувани по казуса с КТБ не се намира в ареста вече. Днес срещу мярка „подписка” на свобода с решение на Софийски градски съд излязоха главната счетоводителка на банката Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова. До момента Димова бе под домашен арест, а Тренева-Кючукова с най-тежката мярка- "задържане под стража".
В първите дни след избухването на скандала в банката на Цветан Василев бяха задържани четирима души - главният касиер на банката Маргарита Петрова, която вече е пусната от ареста с мярка за неотклонение "подписка", Борислава Тренева-Кючукова, Орлин Русев, който е под гаранция от 10 000 лева и Мария Димова.
Главният счетоводител Мария Димова и изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев бяха извикани на 18 август в столичното следствие, за да им бъдат прецизирани обвиненията.
Защитникът на Димова обясни, че няма промяна в обвиненията за нея и заместник-главната счетоводителка Борислава Тренева-Кючукова, гласящи, че двете са подпомогнали присвояването на 206 милиона лева от КТБ. Според следствието парите са присвоени от внезапно освободената от ареста главна касиерка Маргарита Петрова и изпълнителния директор Русев по поръчка на задочно обвинения и издирван чрез шенгенската информационна система Цветан Василев.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети