ФИФА потвърди: Барса не може да прави трансфери до 2016 г.

DenNews.bg
21.08.2014
размер на текста:

Световната футболна централа ФИФА потвърди наказанието на Барселона да не осъществява трансфери през идните два прозореца. Централата отхвърли обжалването от страна на каталунския клуб и потвърди санкцията, която бе наложена от Дисциплинарната комисия на тима през пролетта, заради нарушаване на правилата на финансовия феърплей във връзка със сделки с млади чуждестранни футболисти до 18 години, пише Гонг.
Така на базата на публикуваното от ФИФА съобщение, тимът от „Камп Ноу“ няма да може да привлича нови футболисти в следващите два трансферни прозореца, т.е наказанието ще влезе в сила от януари 2015-а година и ще изтече в началото на 2016-а година.
Освен всичко друго Барселона ще трябва да плати и глоба на стойност от 450 хиляди швейцарски франка, а в идните 90 дни ще трябва да сложи в ред ситуацията с младите играчи.
Припомняме, че докато течеше обжалването, ФИФА позволи на Барселона да осъществи трансфери в настоящия прозорец. Така бяха привлечени Луис Суарес, Клаудио Браво, Марк-Андре тер Стеген, Жереме Матийо, Томас Вермален и още няколко играчи.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети