Германея чака Миньор Пк в Сапарева баня: Надяваме се на добър старт и добра игра

Константин Соколов
15.08.2014
размер на текста:

Снимка: DenNews.bg

Германея стартира първенството на Югозападната “В” група с домакински мач срещу един от сочените за фаворити – Миньор (Пк). Двубоят е в неделя от 18 часа на стадиона в Сапарева баня.
Старши треньорът на Германея Борис Кръстев е оптимист, както за срещата с перничани, така и за предстоящия сезон в трета дивизия. “Мисля, че сме готови. Играем срещу един от отборите, които безспорно ще са сред фаворитите в групата. Надявам се на добър старт и добра игра, дано да зарадваме хората в Сапарева баня още в началото на първенството. Наясно съм обаче, че срещу Миньор няма да е лек мачът. Бихме ги в контрола, но не се заблуждаваме, знаем, че това е един наистина стойностен отбор”, посочи Кръстев. Мексиканските футболисти Грегорио Моско и Мигел Йеска, които се представиха доста добре в контролите с екипа на сапаревобанци със сигурност няма да играят срещу Миньор (Пк). При тях има проблем с документите им, въпреки че жълтите им карти пристигнаха у нас. Процедурата за уреждане на статута им обаче е доста тромава и е в ръцете на служителите на Министерството на външните работи. От Германея правят нужните постъпки за да може да оформят нужните документи, като целта е всичко да приключи в кратки срокове. В противен случай отборът ще бъде принуден да се откаже от услугите им, въпреки че и Моско, и Йеска показаха добри качества по време на подготовката.
В тима на Германея са картотекирани 21 състезатели, между които и 3 нови попълнения – вратарят от Велбъжд Кристиян Георгиев и юношите на Марек Влади Шопов и Асен Нешев, от които ще се иска да вдигнат вътрешната конкуренция.
На стадиона в Сапарева баня в неделя се очаква и немалка агитка с фенове на Миньор. Полицията е уведомена и ще вземе нужните мерки за охраната на гостите от Перник. “Да, доколкото знам ще пристигне публика от Перник. Но това вече е в компетенцията на полицията, нашата работа е на терена”, коментира по темата Борис Кръстев.
“Надявам се на успешен сезон, без контузии, ако може и с по-малко индивидуални грешки. Днес е голям християнски празник, така че дано момчетата да са живи и здрави и да се представим добре в първенството”, пожела си Кръстев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети