Успокояват ни: Може и да няма поскъпване на тока

DenNews.bg
14.08.2014
размер на текста:

Нека не бързаме с оценките, може и да няма повишаване на цената на тока, това ще е ясно от октомври. По-добре да не правим внушения". Това заяви пред Нова ТВ бившият депутат от БСП и бивш шеф на Агенцията за енергийната ефективност в мандата на тройната коалиция Таско Ерменков. Той допълни и че в ДКЕВР работят професионалисти и увери, че докато той сега бил депутат и член на комисии, вмешателство на държавата не било имало.
Изказването му идва в отговор на становището на вицепремиера по икономическа политика Екатерина Захариева, която ден по-рано коментира за Нова ТВ, че е възможно да има режим на тока още тази зима, както и че в момента НЕК търпи месечни загуби от 50 милиона лева.
"Г-жа Захариева направи откритие, достойно за Нобелова награда. Дупките в НЕК се трупат от 2000 г. и са вследствие на някои недалновидни решения", посочи Ерменков.
Той каза, че още преди два месеца е казал, че ако няма предоговаряне на дългосрочните договори с американските централи и по отношение на таксата за ВЕИ енергия, то ще има поскъпване.
"Очаквахме, че американските бизнесмени ще осъзнаят, че е по-добре да не убиват „златната кокошка”, добави бившият депутат от БСП.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети