100 затворници избягаха след обстрел в Украйна

DenNews.bg
11.08.2014
размер на текста:

Над 100 затворници избягаха в Източна Украйна, след като артилерийски снаряд порази силноохраняван затвор, предаде ДПА, като се позова на съобщение от днес на украинските власти. Един затворник загинал, а 18 били ранени, след като снарядът улучил снощи затвора, който се намира в югозападен район на Донецк, съобщи общинската управа. По думите им последвал бунт, по време на който 106 затворници напуснали затвора. Някои са се върнали.
Асошиейтед прес предаде, позовавайки се на представители на украинската държавна служба за затворите, че са се върнали 36 затворници. Агенцията допълва, че засега не е възможно да се провери това твърдение.
Най-голямата останала твърдина на проруските сепаратисти в Източна Украйна - Донецк, е обкръжена от правителствени сили и е подложена на артилерийски обстрел през последната седмица, отбелязва ДПА.
Най-малко десет жилищни сгради, магазини и гаражи са били поразени от ракети през изминалата нощ, заяви говорителят на общинския съвет в Донецк Максим Ровинский, цитиран от Асошиейтед прес.
Той добави, че 20 000 души са без електричество, а по оценки 400 000 души са напуснали града, чието население преди конфликта беше един милион души.

БТА
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети